KOMMENTAR: Pokémon GO tager overhånd

Pokémon har gennem tiden ændret sig utroligt meget. Det er gået fra et hyggespil, til et spil der bryder baner. Der bliver ikke taget hensyn til noget som helst, det hele handler egentlig bare om at finde de virtuelle dyr, så er det lige meget hvad der skal til, de skal bare fanges.

Af Katarina Dithmer-Christensen & Andreas Joseph Steen Genimanolis

pokemontageroverhaand
Foto af Mia Freia Kutchinsky

Du har sikkert allerede hørt om hvor meget ravage Pokémon GO har skabt blandt os mennesker. Hvad er grunden til at folk farer rundt på private grunde, bare for at fange en pokémon gennem et virtuelt spil? Adskillige mennesker er kommet galt afsted, bla. fordi de ikke har været opmærksomme på omgivelserne omkring sig. Pokémon GO udkom officielt i Danmark d. 16 juli 2016. Spillet røg direkte på toppen af hitlisterne, og blev spillet verden rundt. Spillet er stadig yderst populært, og ikke kun blandt de unge, “Når jeg går en tur med barnevognen, ser jeg da et snit til at hive mobilen op af lommen, og så fange en pokémon.” Sådan lyder det fra en herre på 27 år. Men hvad gør Pokémon GO egentlig ved os? Hvad er det der får os til at fragte os selv flere kilometer derudaf, eller får os til at bryde en masse grænser.

Hvis du f.eks besøger Den Kongelige Biblioteks Have, vil du stort set kun møde folk der spiller Pokémon GO. Før i tiden var det et rart, pænt og afslappende sted af omgive sig ved. Nu har alt ændret sig. Folk vader rundt i blomsterne, sidder på statuerne og ødelægger ting. Nu er parken omgivet af afhængige spillere. Ingen viser hensyn længere, det hele handler egentlig bare om at være hurtig, og fange de bedste af de bedste pokémons.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *