BAGGRUND: Hvordan ser spil ud for danskerne i fremtiden?

Spil er en del af mange danskeres hverdag. Men hvad spiller skoleelever på, og hvad spiller de?

Af Thomas, Jonathan og Tobias.

Vi har spurgt 40 elever, fra tredje til ottende klasse, om hvad de spiller på, og hvad de spiller. Favoritten er helt klart telefon og ipad, mens overraskende nok, spiller de færreste på konsoller, som Xbox og Playstation. Undersøgelsen viste, at jo længere ned i aldersgruppen vi kom, jo flere spillede spilklassen MMO, og mere specifikt Moviestarplanet og Momio. Spil bruges for det meste for at have det sjovt, men de kan også bruges, som en form for isolation, fra omverdenen, der afslapper spilleren. Vi vil gerne vide mere til favorit platformen, telefon. Så vi spurgt nogle forskellige personer. Alle eleverne spillede på telefon, og de fleste spillede flere spil. Ingen af dem havde dog brugt penge, på spillene. De var alle sammen enige, i at grunden til at de spillede de forskellige kategorier, var fordi de selv syntes at de var sjove og passede til dem. Mange brugte telefon spil, til at dræbe tiden på. Grunden til at de brugte telefonen  mest, er fordi den er meget lille, og at de altid  har den på sig.

 fremtiden-ipad-pro
Et billede af en Iphone SE fra Nyhedsitet Techi

fremtiden-iphone
Et billede af en Ipad Pro fra Nyhedsitet The Verge

Har vi snart nået fremtiden?
Kigger man bare 25 år tilbage i tiden, er spillene langt fra de samme. Dengang, var der ikke engang en computer til rådighed, som der kunne spilles på. Den dag idag, er spil langt mere avanceret. Grafik og lyd er blevet langt nemmere at lave, og findes på et langt højere niveau. Spillene er blevet større og man styre spillet mere. For eksempel er der det klassiske Space Invaders, hvor det eneste du kan, er at skyde invaders ned. Og så er der Rust, som allerede i dets beta version, har langt bedre teknologi end space invaders nogen sinde ville have haft. Noget helt nyt inden for spilleverdenen er VR brillen.

VR brillen er en meget ny og stor teknologi, som ville være noget af det man engang kategoriserede, som fremtid. Spørgsmålet er bare om VR er for tidligt ude på den, som vi så med 3D TV’er. Gamestop har udtalt sig om VR brillen, og mener at den ikke kommer til, at blive en stor succes, først og fremmest fordi, hvis man skal have fat i et ordentlige par VR briller, skal man af med en del penge, og så er der mange der bliver søsyge, mens de har dem på.

fremtiden-3d-spil
Skærmbillede af Rust landskabet, i dets demo version.  Billede taget fra Rust officiale hjemmeside.

fremtiden-space-invaders
Space invaders. Billede taget fra vrfocus.com

Hvad med udviklingen?
Hvordan ændrer spil sig, og hvilke muligheder for spilplatforme bliver tilgængelige i fremtiden? En medarbejder fra Gamestop har fortalt, at vedkommende mener, at der er episoder, ligesom nu, hvor nogle genre, er mest efterspurgt. En anden medarbejder fra BR, nævner, at brætspil begynder at få en mindre efterspørgsel, på grund af den nutidige teknologi, vedkommende fortæller dog, at pokemonkort ville forblive er hit, med svingende perioder. Med den nuværende teknologi, som hele tiden tyder på udvikling, mener en Gamestop arbejder, at vi bestemt ikke har nået grænsen, på hvad spil kan endnu. Onward er et nyere spil, som sammenarbejder med VR og Kinect, for at skabe et spil, hvor du selv kan bevæge dig, rundt på slagmarken, som en soldat. Det viser bare hvor langt vores spil er gået, på et par årtier.

 

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *