BAGGRUND: Tilbageblik på Super Mario Bros

Kan du huske dengang, du var ung og sprød? Dengang du kunne løbe og lege, uden at ryggen knækkede. I 1985 lagde det første Super Mario Bros fundamentet til alle Super Mario spil.

Af Ida Cramer Rishøj.

tilbageblik-super-mario

Super Mario Bros har ændret sig meget, med både spillets kvalitet og udfordringer. Mario og hans venner skal hjælpes ad med at redde prinsesse Peach, fra den store Bowser. De skal igennem en masse udfordringer og sidst i alle verdener er der et slot, hvor Bowser bor. I sidste verden er Bowser blevet kæmpe stor og endnu sværere at besejre. Kan du huske det?

“Jeg spillede ikke Super Mario Bros fordi min familie ikke gav mig en PC eller spillekonsoller til TV. Mine kammerater havde en masse PC’er og spillekonsoller, men det var ikke det spil vi spillede mest.” Siger Bastian på 42 år. Men selve udviklingen af andre spil er ikke begejstrede. “Jeg kan godt se det bliver mere og mere spændende. Med farver og grafik. Men det er også blevet flere voldelige spil i øjeblikket. Hvor der skal skydes!” Siger Kate på 51 år.

historiske-annonce-ida

 

Undersøgelsen fortæller hvor meget børn i år 2008 – 2016 spillede Mario Bros. Men hvorfor spiller vi det?

“Jeg spillede ikke Super Mario Bros fordi min familie ikke gav mig en PC eller spillekonsoller til TV. Mine kammerater havde en masse PC’er og spillekonsoller, men det var ikke det spil vi spillede mest.” Siger Bastian på 42 år. Men selve udviklingen af andre spil er ikke begejstrede. “Jeg kan godt se det bliver mere og mere spændende. Med farver og grafik. Men det er også blevet flere voldelige spil i øjeblikket. Hvor der skal skydes!”, siger Kate på 51 år.

Endelig er spillet rent tidsfordriv. Børn i den alder bør nok hellere læse en bog, eller være aktive på en legeplads Spillet er også voldeligt, en prinsesse der bliver kidnappet af en stor mand. Men på den anden side, er børne ikke blevet bedre til ikke, at sidde med computere og videospil.

Super Mario lever stadig, og lad os håbe det bliver hos os, lidt længere endnu.

Super Mario Bros
I start 50’erne blev det første computerspil udgivet. Super Mario Bros var udgivet i 1985 og er stadig aktuelt. Men spillet har udviklet sig. Kvalitet, baner og karaktere er blevet endnu bedre. I det første spil lignede han en der var, lavet af pixels, men nu ligner han faktisk et rigtig menneske i 3D.

Vidste du at…
Allerede i 1983, var der lavet et spil kaldet Mario Bros, hvor Mario og hans bror, Luigi skal rense kloakken for skurke.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *