BAGGRUND: Hvorfor spiller så mange egentligt voldelige spil, og hvad gør dem så sjove?

Har du nogensinde spillet et spil, hvor vold var en mulig handling? Det er der en hel masse danskere der har, og kun en femtedel er gamle nok. Men hvad gør egentligt voldelige spil så sjove at spille? Og hvorfor spiller så mange dem, selvom de i grunden ikke er gamle nok?

voldelige-spil

Mange unge kan godt lide at spille voldelige spil, selvom de i grunden ikke er gamle nok. Det er ca. 80 procent af dem, der spiller voldelige spil, der er 14 år og opad. Imens det kun er ca. 20 procent der er mellem 10 og 14 år der spiller dem. Det er et stort problem, at en femtedel af dem der spiller voldelige spil (som Call of Duty og Grand Theft Auto) ikke er gamle nok, da man skal være atten.

I 2003 udgav selskabet Rockstar games Horror spillet Manhunt, som i den grad gik over stregen, da det blev sat i forbindelse med en mordsag i 2004. Formanden for parlamentet i Storbritannien, Keith Vaz, udtaler sig “forældrene til gerningsmanden var sikre på at han var påvirket af horror spillet Manhunt.” Man fandt dog senere ud af, at motivet var narkorelateret røveri. De lavede dog meget om ved spillet, og Manhunt 2 blev to år forsinket på grund af reaktionen på spillet var for uforudsigelig. Efter de to år kom spillet endelig frem, men det var dog blevet meget censureret på grund af mordsagen.

Mange  syntes at voldelige spil som Grand Theft Auto 5 er sjove, fordi man kan gøre hvad man vil og man behøver jo ikke at køre folk ned på gaden, skyde folk eller røve alle bankerne.

En spørgeundersøgelse med spørgsmål om voldelige spil, viser at 85%% af dem der blev spurgt, har spillet et voldeligt spil. Undersøgelsen viser også, at 42% synes at aldersgrænsen er for høj, 38% synes den er god, og resten ved det ikke. De blev også spurgt, om de ville synes det ville være ok, hvis deres barn spillede et spil de ikke var gamle nok til og 38% synes det ville være ok, medens 20% ville blive sure, og resten ville være ligeglade. Det sidste spørgsmål er, hvad de synes er det sjove ved voldelige spil,og 66% svarede at det var fordi der er mere frihed til at gøre ting, 12% svarede at det er sjovt at dræbe folk, og 8% svarede det var fordi de godt kan lide blod.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *